Odlazak kod frizera jednom mjesečno nije samo trošak u novcu, već i u gubljenju vremena. Rješenje: ošišajte se sami kod kuće!

Da biste postigli modernu, uspješnu frizuru, potreban vam je dobar trimer ili škare koji su što efikasniji i jednostavniji za upotrebu. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da pronađete savršeni uređaj za sebe:

Mašinom za šišanje kao kod frizera

Ne treba se nervirati! Ako se pridržavate ovog zlatnog pravila, prvi će put sve proći bez problema: ne pokušavajte odmah praviti novu frizuru, samo osvježite staru frizuru dok malo ne uvježbate.
Šta vam je potrebno: mašina za šišanje ili trimer, fini češalj za odvajanje, ručnik i ručno ogledalo za kosu na zatiljku.

Za čisti i profesionalni rezultat trebali biste uzeti u obzir sljedeće:

  • Radite ispred velikog ogledala.
  • Nabavite dobru mašinu za šišanje, trimer i češalj.
  • Češljajte kosu unazad.
  • Pripremite razne oštrice i vodilice koje će vam trebati za frizuru iz snova prije nego što započnete šišanje.
  • Bolje započeti s manjom dužinom skraćivanja – uvijek je možete kasnije skratiti dodatno.
  • Počnite od sljepoočnica i krenite bočnim stranama do potiljka. Držite glavu za brijanje pod malim uglom u odnosu na glavu i pomaknite je odozdo prema gore.
  • Gornju kosu ošišajte samo posljednju.
  • Za precizne konture najbolje je koristiti precizni trimer kao završnu obradu.

Naš savjet:
Kako biste svaki dan izgledali svježe kao da ste od frizera, kosu biste trebali šišati svakih 10-15 dana.

Kako odabrati pravu mašinu za šišanje

Koliko dobro izgleda krajnji rezultat, uveliko zavisi o kvaliteti vaše mašine za šišanje. BaByliss MEN nudi vam trimere, makaze i višenamjenske uređaje koji su snažni, moćni i jednostavni za korištenje. Svi su opremljeni dodacima koje je lako promijeniti i omogućavaju precizno podešavanje dužine rezanja. Šta ćete od toga napraviti, naravno zavisi od vašeg ukusa. Kratko ili dugo – sve je moguće.

Mašine za šišanje rade na struju ili bateriju. Koliko dugo traje baterija ovisi o odabranom modelu – neke baterije traju i do 60 minuta kada se koriste. Ako više volite mašinu za šišanje ili trimer na struju, pobrinite se da je kabal dovoljno dugačak da se možete kretati nesmetano.

Za gustu kosu razvili smo posebne trimere za kosu, poput E696E s funkcijom prorjeđivanja za istanjivanje kose. Sa profesionalnom mašinom za šišanje poput E962E ili E935E iz BaByliss MEN asortimana, uživažete u korištenju naprednih tehnologija i funkcija: funkcija brzog punjenja (30 minuta punjenja za 10 minuta rada), turbo funkcija (20% veće performanse rezanja u odnosu na konvencionalne makaze za kosu Babyliss MEN) i izuzetno široke profesionalne oštrice od nehrđajućeg čelika ili titana za ultra čisti rezultat.

Želite li ne samo podšišati kosu, već i bradu? Tada je možda uređaj 2 u 1, poput našeg E791E, idealan za vas, sa svojim preciznim vodičem možete bez napora podrezati bradu.

Jednom kada pronađete svoj savršeni trimer ili mašinu za šišanje, ništa vam neće stati na put profesionalnom šišanju!